Mondj vagy olvass fel egy Baka István-verset vagy -prózát!

Kamerát vagy hangrögzítőt és Baka-köteteket izzítani! Felvétel indul!

A Baka István Alapítvány legújabb kezdeményezésében irodalomszerető fiatalokat és felnőtteket szólít meg az alapítvány névadója által írt versek és prózaművek felolvasására/felmondására. A program célja Baka István irodalmi munkásságának népszerűsítése, élővé tétele, akinek pályája kiemelkedő jelentőséggel bír a 20. század második felének irodalmában. Ezzel együtt a kezdeményezés megmutatkozási lehetőséget is nyújt mindazok számára, akik kedvelik a szekszárdi születésű, Szegeden élt költő-író műveit, s szívesen megismertetnének a közönséggel egy-egy számukra jelentőséggel bíró, vagy szívüknek kedves Baka-alkotást.


A felolvasás – vagy felmondás – bármilyen eszközzel (telefonnal, webkamerával, kamerával; képpel vagy anélkül) rögzíthető. A felvételek az alapítvány YouTube-oldalán lesznek közzétéve, a felvételek beküldőinek a szervezők ajándékkal kedveskednek.


A kezdeményezésben nem csak képzett, felkészült előadókra számítanak, hanem várják mindazoknak a felvételeit is, akik akár csak a maguk kedvére szoktak prózát, verset olvasni vagy felolvasni.

A felvételeket az alábbi email-címre várják:

baka.istvan.alapitvany@gmail.com


Baka István művei az alábbi oldalakon érhetőek el:

http://www.baka.hu/muvek–works
https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/baka-istvan

A kezdeményezéssel kapcsolatban további tájékoztatás az alapítvány kuratóriumi elnökénél, Orbán Györgynél kérhető a 70/411-2203-es telefonszámon. Határidő nincs!